Monday, August 17, 2015

Shake Cookies and Cream

Dengan nama Allah Yang Maha Mendengar.

Semalam masa on the way balik ke rumah aku, tengah boring-boring aku scroll on all the newsfeed kat facebook aku. Suddenly, dapat berita yang memang buat aku terus jatuh cinta dan tak sabar nak menanti kedatangannya -- iaitu SHAKE COOKIES AND CREAM is coming to Malaysia on this November 2015! *icon menangis sebab happy*

Dah kenapa gembira sangat?

Sebab masa second year aku dengan Herbalife, kawan-kawan Herbalife aku selalu suggest untuk rasa shake cookies and cream ni. And he currently selalu order dari US (sebab shake ni available kat sana sahaja). Seriously shake ni sangaaatt sedap! Disebabkan aku tak attend LDW Training, so i follow up all the content in my facebook newsfeed. Alhamdulillah, teruja pulak aku bila tengok semua herbalifers gathering ramai-ramai kat sana! So, next event i decided to make a move and gain balik semangat aku yang makin hilang ni. Jujurnya, hati aku susah nak cari pemakanan seimbang yang hebat macam Herbalife ni (and if you guys out there really know what Herbalife is -- it is more than just a lose weight and gain weight program. IT IS MOREE than that :') )

Kalau nak dibandingkan semua shake kat Malaysia ni, aku paling suka shake coklat. Tapiiii, i can bet kalau shake cookies and cream datang Malaysia November ni, haruslah shake itu yang jadi pilihan hati. Hikhikhik.

Dulu, waktu aku tengah struggle buat bisnes Herbalife (masa tu student lagi) masa tu Allah je yang tahu macam mana susahnya aku nak kumpul duit sikit demi sikit sebab nak makan shake walau sehari. Cause i know this food is better than all the ordinary food yang kita selalu makan dulu. Pergilah nutrition club, pergilah training Herbalife, and you will understand kenapa ramai sangat orang Herbalife ni sukakan shake. Sikit sikit shake. Sikit sikit shake. Kann. Sebab utama, dapat jadi awet muda gitu uuu :)

Eh eh. Ronaldo pemain top bola sepak tu pun makan shake okey. Siap jadi duta Herbalife lagi. Tengok performance dia. Tengok apa yang dia makan. Bila jadi atlet ni, pemakanan paling utama dititik beratkan. Dan bila jadi atlet ni, kau tak boleh semborono sebarangan makan macam orang kita ni. No wonder income Ronaldo lebih dari 1juta US dollar :) Amazing kan?

Nak cerita pasal shake cookies and cream, dah terlebih pulak cerita sampai part lain. Hehe. Okay, tak sabar nak tunggu shake tercinta datang Malaysia bulan sebelas ni.

"Shake Cookies and Cream, MU TUNGGU AKU DATANG!!"

Ahaks :P



Healthy Breakfast / Improve Health / Gain Weight / Lose Weight / Healthy Skin

ASK ME HOW NOW 
019-6373032


2 comments:

AS said...

Hi, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@my.zalora.com I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)

Sachi Asukai said...

@AS

Thank you. Do visit my blog again ya. Thank you.
Btw i've emailed you.