Saturday, March 12, 2011

Allah Suruh Kita Berusaha

Bismillah.Yesterday, it was a tiring day. FUhhhhhhh~~~~

Bangun2 pagi, i got a message from syifah telling me that i must be ready by 10 o'clock..okayh, here's the journey beginnnn..hahaaa..

"Bangun pagi, gosok gigi, cuci muka, pakai baju, minum susu, pergi sekolah, mama papa kata "I LOVE YOU" (ntah betul ke tak lagu nih..haha)


Eceh, lagu zaman2 tadika ke camne..ce cter,,ce cter..:P

By 10 o'clock, we're heading to Pasar Besar Tumpat, Kelantan. HOoo yeaahhh! Macam lagi besar je pasar nie dari pasar Siti Khadijah kan? i thought laa. first time kot pergi sini..by the way, the environmental was friendly. GOOD.

Syifah, accompanied me. sayang you lebey camni!hiiiks.
pity her. makcik ni dah uzur sgt. tapi still ade semangat nak menjual!Allah, i'm touched again.

Nak jadi usahawan berjaya bukan senang kan. First time dapat baju and tudung from supplier, i thought, "Haih, ade tak orang nak beli nih?" STOP! That's your negative thought Sachi! Okie =.='' Aku buang jauh2 perasaan tue, and keep on saying "Alaaah, rezeki kan ade kat mane2. Yakin dengan Allah.:)"

Bersama kesusahan, ada kesenangan. Sebab Allah takkan bagi senang-senang kalau kita tak diuji..Agree? Orite, here's the theory: "You can either become rich or giving excuses", so Choosee between them!

My word of wisdom: "Orang BERJAYA melihat peluang di dalam setiap kesusahan & orang yang GAGAL melihat kesusahan di dalam setiap peluang..". So, aku bila dah ade peluang, aku tak nak anggap ianya susah, even thou dalam hati paling keciiikkk, terselit rase mitos2 tue.bhahahhaa!=.=''

Macam tue jugak dalam MonaVie, semua bergantung pada niat seseorang. Aku buat MonaVie, sebab nak diri aku and others sihat too! Aku tak pentingkan diri okieee! haha. In my everydays' priority, one day aku nak bagi mama abah rumah besar, kereta cantik, kesihatan yang maximum! aku nak tolong adik beradik aku yang lain yang susah dalam kewangan or others, saudara mara yang sakit tue, aku nak bagi dorang sihat by drinking MonaVie, kawan-kawan and also, me! Yang as a student, ada kerjaya sendiri biarpun course Geoscience nih belum tentu dapat menjamin aku dapat pekerjaan yang tetap lagi..tehee~. Tapi semua tue will not become true if i didn't set my goal and set up MONAVIE as my 1st priority to achieve!

Some people may do underestimate people like me. But who cares! Allah janjikan reward to those yang berusaha kan. AKu tak nak dengar cakap orang! Buat ape pikir benda yang remeh temeh, kan. Janji apa yang kita buat betul and have the right of precedence over others. Cuma, it's YOUR CHOICE to make it or not.

Back to the story. Alhamdulillah! Half of the clothes and hijabs have been sold. Tak buat lah yang online-online ni kan. i buat yang manual ways jeh (step by step), dah advance nanti baru buat online!! haha. Cuma the remaining stuff lah kena berusaha lebih lagi untuk habis dijual^^ insyaAllah..

Chaiyok2!!

Balik tue, pergi singgah kedai PET and tengok aksi-aksi manja haiwan cumiilll 

memeee--raaangg! mr. bang-bang BOOM! havoc okay this animal.ganas!
berlatih berlari..hiyakk2!!pheeww..
hamster ni vogedevasss betol!choiii~mcm spiderman okie :P
putih suci bulu rabbbiiiiiittttt. they said "carrot--carroott puhlissshhh!" :P

4 comments:

JIJI YU said...

pasar besar tumpat eh..eh2 nk tanye monavie tu hapekebenda nye

Syafiq Fadeli said...

berniagalah.90% rezeki org Islam adalah dlm perniagaan =)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

baru je tadi amana nanyi lagu tue untuk akak..hehe..pagi2 gosok gigi, minum susu..

bagusla....... sachi jual sutera ek..akak pun ada jual tapi offline.dapat supplier kat kl je ne..

Cik Nathrah said...

cayok2 syg. nnti dah kaya jgn lupe kiteee..hahahah. tibe2