Friday, March 11, 2011

Wahai Insan Di Sana!

Bismillah, salam  et bonjour to all people over here!

Awak, tak perlu hipokrit. Cukuplah lakonan anda selama ini. Kawan saya dah banyak merana, makan hati, menangis. Kerana insan tak guna macam awak nie. Saya ingatkan awak ikhlas dengan dia. Benarlah apa yang tertulis di novel-novel mahupun al-kisah hidup sebenar yang disajikan di kaca-kaca TV. Pekerjaan awak tue ibarat tiket untuk awak click the ENTER button, PLAY and then QUIT!,, boleh berbuat apa sahaja pada semua wanita, mencintai, menyakiti dan akhirnya meninggalkan. Awak tamak. Di sana sini ada spare part. Di setiap perhentian ada sahaja 'ikan' yang ditangkap. Tak puas eyh dunia nie bila ada seorang wanita sanggup SETIA dan PERCAYA untuk insan macam awak ni?

Your mere lust is controlling you dude!! Maybe you didn't realise what's DIGNITY is all about. YES! I'm protecting my friend from a stupid man like you because i know how her heart is bleeding, still in red, and in an unpleasant feeling! Alhamdulillah, she's fine. heh, stop fooling people around can you??!

Now, i can smile for her. She's stronger enough to face the bad cheater thou you always seek for the chances again and again. Once a cheater, he will always be a cheater. Bet me wrong please! But this condition shows me da real one.

She's tired. She's crying. She can't accept his apology.

Bila hati bicara..dia termenung. sakit.

She's motivating herself by saying, "Ya Allah,kuatkan lah hatiku & semangatku menempuhnya. Juga terima kasih untuk ujian ini, ku tahu semua terjadi kerana Kau menyanyangiku & Maha Mengetahui, jadi pasti yang lebih baik tersedia untukku. kerana ku percaya janji-MU, lelaki yang baik hanya lah untuk perempuan yang baik, & juga sebaliknya. Amin. (:"

Allah, i'm touched. even tho she has no more tears to shed, she keeps motivating herself day by day. i comforting her by saying, "In life, LOVE is a nature.u can love somebody, but there's a limit. above all is loving God. it's normal for us to think bout love..but u must not let a stupid love spoil your future, unfinish school, no degree, no discipline, no permanent work, n most of teenagers love r mere lust. syg, kuatkan iman.tabahkan hati. try 2 smile even tho it's hurt.bcoz Allah knows better than you r.bcoz, bila mana kita mencintai Allah, automatic cinta tue akn mbawa kpd cinta org2 yang soleh.be tough!ok syg!i ll support u all the ways...smile2!!:')"

Wahai insan di sana!! May Allah show you the right path. maybe u didn't realize and keep doing the same thing as before. but remember, Allah watches you! just think, if it is your daughter facing this circumstances one day, how wud u feel it?

M.Fethullah said, "Love is one of the most subtle blessings that the Most Merciful One has bestowed upon humanity. It exists in everyone as a seed. This seed germinates under favorable circumstances and, growing like a tree, blossoms into a flower, and finally ripens, like a fruit, to unite the beginning with the end."

Yes, indeed it grows in a sudden. Speechless. craving upon the loyalty and kindness from a lover. i admit, love can be easier if it's in Halal. Yes, all the ways! Heh, ni yang nak cepat kahwin nih.haha.nak HALAL la. that's all.:) insyaAllah.

Kawan, jangan risau. if dia pandang harta yang tidak boleh dibawa masuk dalam alam kubur, dan rupa yang menjadi kegilaan duniawi, meskipun itulah yang makin dimamah usia, JANGAN RISAU! kerana sesungguhnya Allah tak pandang kepada jasad dan bentuk rupa kamu, tak kepada keturunan dan harta kekayaan kamu ookie! tapi Allah pandang hati YOU. kamu sgt tabah, dan yakinlah Allah paling cintakan orang yang memiliki hati bersih. insyaAllah, you do. Amin.

And these are the 3 things that u shud do today kawan:
1. Get up
2. Survive
3. Go back to bed.

Have a rest. don't make it complicated as you always be the winner!ya know that...

Muhasabah diri sebagai pengajaran.:)


4 comments:

JIJI YU said...

entry ni amat makan dalam..ahah.aku salute tol..

Kazimah said...

this writing.really inspires me..for what that i c is dat, most details dt u said applies to wat had happened in my life..

tq 4 being sensitive.tq 4 ur suport.
ily.=)

Yasmin said...

huhu, Sachi!! terharu nyew bacaa, da ternanges balik daaa.. huk3..
btw, thanks cgt!! moga xdew pompuan lg yg da tertipu dgn dia.. hmm..insyAllah i will be ok soon, pray for me yeah! syukran jazilan ya ukhti.. :))

SyerAgh said...

haha